eisen aan mezelf

dan aan anderen ...

Ik stel eerder

geen tijd

voor een relatie...

Eigenlijk heb ik

maar

wat wil ik nou echt?

Ik heb alles

of ik de goede

keuzes maak?

Hoe weet ik

Work > Life

Je bent een geslaagde ondernemer of een gewaardeerde manager, maar thuis zit een ontevreden klant. Je voelt je buitengesloten in je gezin en je moppert dat je voor je kinderen een wandelende pinautomaat bent geworden. Je partner lijkt maar niet te begrijpen hoeveel het werk van je vraagt, maar ook niet hoeveel energie je ervan krijgt. Is een andere partner een oplossing?

Life > Work

Wanneer je werk je uitput, heb je een probleem. Het kan zijn dat je jarenlang roofbouw op jezelf hebt gepleegd en dat je nu merkt dat je fysiek of emotioneel uitgeput raakt. Of dat je jezelf herhaalt en weinig plezier krijgt uit wat je doet. Iedereen wordt hiervan de dupe, en jij zelf nog het meest. Is ander werk een oplossing? Of moet je jezelf een nieuwe mindset aanleren?

Thuis wil ik niet opnieuw de probleemoplosser zijn.

WorkLife Coaching gaat verder dan time-management – al komt dit wel aan de orde. De balans tussen werk en vrije tijd herstellen kan belangrijk zijn. Grenzen stellen is daarvoor een eerste vereiste. De hamvraag is echter: waarom doe je het niet? Je weet wel wat verstandig is, maar toch ren je door in een andere richting. Hoe komt dat?

In WorkLife Coaching ga ik van start met een Life-interview  over de persoon die je wilt zijn. De persoon die je bent op je werk en thuis. Die wordt namelijk steeds belangrijker. In de huidige werkomstandigheden wordt niet alleen een grote productiviteit gevraagd, maar behoort passie eveneens tot het eisenpakket. Je moet telkens weer uitstralen dat je enthousiast bent over wat je doet. Je moet 100% jezelf durven zijn.

Werk en privé lopen steeds meer door elkaar heen. De woonkamer wordt een werkplek en in je vrije tijd draag je een mobiel kantoor met je mee. Het omgekeerde geldt ook: je persoonlijke omstandigheden zijn van invloed op hoe jij je op je werk gedraagt. Er wordt een grote openheid van je verwacht in werksituaties en dat vraagt nogal wat emotie-management. Hoe kun je telkens weer die opgewekte en flexibele persoon zijn die ‘kansen pakt’ en ieder probleem als een uitdaging ziet?

In WorkLife Coaching staan je persoonlijke leervragen centraal. Soms zijn die al helder geformuleerd, soms heb je misschien enkel een vage onvrede waar je over wilt praten. Mijn benadering is gericht op het stimuleren van zelfonderzoek, zodat je je eigen antwoorden vindt. De uitkomst ervan dient een concreet handelingsplan te zijn waarvan het resultaat in korte tijd zichtbaar wordt. De gesprekken zijn diepgaand, maar nuchter.

De kern ervan vormt jouw Ongemakkelijke Waarheid die je tot nu toe onvoldoende hebt belicht. Daar horen een aantal scherpe vragen bij waarvoor je mij inhuurt om die te stellen. Daarbij ga ik niet uit van blokkades, maar van focus: wat plaats je op de voorgrond?

Ik werk vanuit drie aandachtspunten:

  • Je persoonlijke levensfilosofie. Wie ben je en wat doe je hier op aarde?
  • Jouw verhaal. Welke keuzes spreken uit hoe je over jezelf vertelt?
  • Jouw bewegingspatroon. Welke non-verbale informatie geef je?

Collega’s vinden dat ik meer van mezelf moet laten zien.

Een meerdaagse Work-Life time-out in Vlissingen?
Of een coachingsgesprek op locatie in de Randstad of Brabant?

Graag bespreek ik met je wat WorkLife-coaching voor je kan betekenen