Lezingen

U kunt Sjaak Vane uitnodigen voor een lezing over een van onderstaande onderwerpen. Vanwege de Corona maatregelen kan dit ook in de vorm van een online presentatie.

Lezing: Nieuwe werkrelaties

Hoe werken we samen na maanden thuiswerken? Is het tijd voor een nieuwe bedrijfscultuur met meer ruimte voor diversiteit? Een organisatie waarbij we elkaar vertrouwen en eerlijk in de ogen kijken.
Een lezing over zeven verschillende bedrijfsculturen en de gedachte erachter.
Lezing
nieuwe werkrelaties

Lezing: Het IKmerk

De hedendaagse flexwerker moet aandacht besteden aan zijn zelfpresentatie. Volgens de Personal Branding literatuur betekent dit vooral jezelf zijn. Trouw zijn aan je Ware Kern. Klinkt goed, maar wat doe je als niemand op jouw unieke persoon zit te wachten? Hoe vrij ben je nog als je jezelf telkens opnieuw als een sterk merk in de markt moet zetten?
Een lezing over de persoon en zijn merk in het dagelijks leven.
Lezing en workshop

Lezing: Samendenken

Diversiteit in teamwork voorkomt een al te gemakkelijke consensus. Aan de hand van het groepsdynamische model De Roos Van Leary wordt uiteengezet hoe tegengedrag kan worden omgebogen. Samendenken is het denkkader dat hiervoor nodig is. Zie afwijkende opvattingen niet als tegenwerking maar als tegenspel. Met name wordt ingegaan op de creatieve processen in de conceptfase van het teamwork. Waarom een flexibele verbeelding nodig is.
Een lezing waarin de auteur van  >>Werken met De Roos van Leary zijn visie op het model uiteenzet.
Lezing op maat

Lezing: Het onmogelijke

Topsporters gebruiken hun visualisaties om hun prestaties te verbeteren. Kinderen doen het voor de lol. En ook wetenschappers kunnen niet zonder. Wie vooruit denkt doet er goed aan zijn verbeeldend vermogen te leren kennen. Hoe levendig, stabiel of flexibel is mijn verbeelding? Wat is het verschil tussen fantasiebeelden en herinneringen? En vooral: hoe kan ik mijn fantasie gebruiken om het onmogelijke te realiseren?
De auteur van >>Werken met drama en >>Metaforen aan het woord legt uit hoe de  Rutgers University Methode de koppeling legt tussen verbeelden en doen. Een lezing met verbeeldingsoefeningen waarin je kennismaakt met Het Onmogelijke.
Mogelijkheden